Avslutningsmarkering for avgangselever, samt litt om skoleavslutningen

På kvelden onsdag 16. juni var det duket for avslutningsmarkering for årets avgangselever. Det ble en enkel og trivelig samling for årets fem 10. klassinger, hvor samtlige foreldre var med og flere lærere. Kontaktlærer Tobias stilte som kokk for anledningen og laget en enkel middag. Foreldrene stod for kaker og fruktfat til dessert.

På programmet stod vitnemålsutdeling, ord på veien ved Tobias og tale ved to av elevene, David Haugen og Linnea Schytt. I andakten leste Idar fra Sal 118:8:

Det er bedre å sette sin lit til Herren, enn å stole på mennesker.

Han minnet 10.-klassingene på å leve med Herren og stole på ham. Nå skal de nå skal ut av det «lune rede» på Kongshaugen og over på videregående, kan det bli en fristelse til å bøye av for bekjennelsen av Jesus av frykt for å bli stengt ut av de andre. Inn i en slik situasjon er dette et godt ord å ta med på veien. Måtte vi legge dette minne alle sammen!

Det ble en fin og verdig samling, hvor vi fikk ta farvel med en fantastisk gjeng, som har vært preget av sterke vennskap og godt samhold. Vi kommer til å savne dere, og ønsker dere Guds velsignelse og lykke til videre.

Vi hadde også lenge håpet at vi skulle få til en ordinær skoleavslutning for alle elevene denne våren. Smittevernreglene satte imidlertid også denne våren en stopper for dette. Da kjørte vi på med en intern avslutning bare for elevene. Improvisering og økt endrings- og omstillingskompetanse er viktige stikkord i koronatid – både for lærere og elever! Elevene hadde øvd på ulike innslag de ville vise for oss andre. 7. klasse hadde også produsert en film på den tverrfaglige dagen – «Mysteriet med melketyven». Den ble møtt av vill begeistring av de andre elevene. På bildet under ser vi elever i 6. klasse som imiterer noen av lærerne. Flere ble riktig tatt på kornet med særpreg som var fanget opp. Foreldrene har fått tilgang til opptak av avslutningen. Samlingen bestod av en del med andakt og sang først, og en del med elevinnslag til slutt.