Unge talenter til Kongshaugen 28. mai

Her følger en kort presentasjon av utøverne:

Jakob Bjønnes (15 år) fra Sandefjord har spilt i bare fire år, men regnes som et stort talent. Han studerer for tiden ved Barratt Due i Oslo. Han har vunnet Vestfoldprisen i Midgardkonkurransen i 2017. Han er kjent her i Vestfold etter en rekke opptredener i Hjertnes, Sandefjord kirke og flere andre arenaer. Han har spilt både Beethoven og Mozarts klaverkonserter med orkester, og til sommeren skal han spille Beethovens klaverkonsert nr. 2 i Hellas.

Rebecca Nøstrud Isaksen (14 år) fra Larvik deltar på fiolin. Hun mottok i 2017 Drømmestipendet, og samme år Arve Tellefsens Talentpris. Hun går for tiden på Talentutviklingsprogrammet og Unge Musikere til Norges musikkhøgskolen og har ukentlig undervisning hos prof. Terje Moe Hansen. Hun har bl.a. opptrådt som solist på Nyttårskonserten i Bølgen med Nanset Blåseensemble i 2015 og 2017 med Monti: «Czardas», og Mendelssohn: «Fiolinkonsert i E-moll – 1. sats». Hun har hatt masterclass med bl.a. Arve Tellefsen, Kolbjørn Holthe og Ingerine Dahl. Hun er vinner av Vestfoldprisen i Midgardkonkurransen 2014.

Dag Øyvind Larsen (21 år) fra Larvik mottok Drømmestipendet i 2014 og Arve Tellefsens Talentpris i 2015. Han er vinner av ensemblepris aldersklasse 2 i Midgardkonkurransen 2015, og har opptrådt som solist på Nyttårskonserten i Bølgen med Nanset Blåseensemble i 2014 og 2018 med Grieg – Pianokonsert i A-moll – 1. sats, og Rachmaninov – Pianokonsert no. 2 – 1. sats. Han har hatt masterclass med bl.a. Wolfgang Plagge, Ran Zemach og Milan Rabrenovic.

Samuel Sabbah (9 år) fra Sandefjord har vunnet Vestfoldprisen i Midgardkonkurransen 2017 og 2. plass i Steinway konkurransen 2016, begge ganger som yngste deltaker. Han har spilt på Bakkenteigen, Hjertnes, Oslo konserthus, Tønsberg Pure Classic Festival og en rekke andre steder. Han er også kjent av mange eldre rundt forbi i Vestfold etter ha gledet dem med sin musikk på over 50 sykehjemskonserter. Han har hatt masterclass med flere ledende pianister som professor Håvard Gimse og professor Geir Henning Bråten.

De unge talentene Gabrialla og Benjamin, for øvrig søsken av Samuel, vil også delta. Gabriella (7 år) har allerede hatt master class med Silvia Moi.

Fire av utøverne skal uken etter konserten delta i Steinway Piano Festival i Oslo, hvor det skal kåres en til å bli Norges representant i den Internasjonale Steinway Festival i Hamburg.

Jeg tror vi kan love en flott musikkopplevelse med noen av våre beste unge talenter i Vestfold. Alle er hjertelig velkommen! Det er fri inngang, men mulighet for å gi en gave til musikkundervisningen på skolen.